Cestujeme: Se SPOŠkou v Anglii

Cestujeme: Se SPOŠkou v Anglii

Od 15. do 20. září 2024 jsme se vypravili s některými žáky Střední školy podnikatelské a Vyššší odborné školy, s.r.o Zlín na zájezd do Londýna a jižní Anglie. Odjížděli jsme za deštivého počasí, ale v Anglii nás přivítalo sluníčko, které nás provázelo celým pobytem. 

Myslím, že zájezd se vydařil a všichni jsme si ho pořádně užili. Tady je názor jedné z našich studentek, která se zájezdu zúčastnila.  

 „Výlet do Anglie mě nepopsatelně uchvátil, a to i přesto, že cesta autobusem byla velmi náročná, mohu sebevědomě říct, že si budu navěky vděčná za to, že jsem se rozhodla jet. 

Cesta tam mi přišla mnohem náročnější s tím, že jsme přeplouvali kanál La Manche nad ránem. Jakmile jsme dojeli do Anglie, naše cesta zamířila do centra Londýna, kde jsme strávili od rána až do odpoledních hodin celý den. Navštívili jsme Tower Bridge, projeli se lodí po řece Temži a pohybovali se spíše v severní části Londýna. Večer jsme se setkali s našimi Host Families. Na paní Jayne budu ještě dlouho vzpomínat. Bydlela jsem s jednou druhačkou, moc fajn holka. Paní Jayne se o nás dobře starala a bylo nám u ní moc dobře.  

Anglie - exkurze

Druhý den se mi splnil jeden z mých dlouhodobých snů. Vydali jsme se na jih Anglie do města Brighton, ale ještě předtím jsme se byli projít po písčitých útesech Seven Sisters, nebudu lhát, když řeknu, že mi ukápla i slza, když jsme tam byli. Něco tak krásného jsem snad ještě neviděla. Město Brighton mělo moc příjemnou energii a byli jsme tam na viewpointu i360, ze kterého byl na město krásný 360 stupňový výhled.  

Anglie - Seven Sisters

Třetí den naše cesta vedla do města Portsmouth, ve kterém nás paní Jayne hostila. Město je přístavního typu a moc ráda bych se tam jednou vrátila. Ještě toho dne jsme navštívili Winchester, kde jsme viděli pěknou katedrálu a odpočinuli si v krásném místním parku.  

Poslední den jsme strávili opět v Londýně, kde jsme si prohlédli Big Ben, Buckingham Palace a poté následoval tříhodinový rozchod, kde jsem se postupně rozloučila s Londýnem. Jako poslední nás čekalo London Eye, ten výhled stál za to čekání.  

Stráž - Londýn

I když náš výlet trval pouze pár dnů, dodal mi mnoho zkušeností a poznatků. Kdybych měla možnost, hned bych se tam vrátila.  

Děkuji moc paní učitelkám za skvělou organizaci.“

Nicol Burešová 

Více snímků z akce můžete zhlédnout ve fotogalerii Zonerama.

Další novinky a informace najdete na školním webu www.spos.cz a na účtech sociálních sítí Instagram a Facebook.

Přijímací řízení v roce 2024

Aktuality k přijímacím zkouškám aneb přehled všech změn na jednom místě!  

Pozor v případě volby zaměření Trenérství volíte ŠVP Sportovní akdemie

HLAVNÍ SÍDLO ŠKOLY

náměstí T.G. Masaryka 2433

760 01 Zlín

info@spos.cz

tel.: 735 150 070

REDIZO: 600020525

IZO: 108 021 041

IČ: 25344412

PRACOVIŠTĚ KROMĚŘÍŽ

Oskol 433/3

767 01 Kroměříž

beliancinova@spos.cz

733 712 300

REDIZO: 600020525

IZO: 108 021 041

 

X