Boost Your ICT Skills! Erasmus+ na Maltě

Boost Your ICT Skills! Erasmus+ na Maltě

Díky programu Erasmus+ jsem měla možnost se ve dnech 22. – 26. dubna 2024 zúčastnit týdenního počítačového kurzu, který pořádala škola Executive Training Institute na Maltě v městečku St. Julian´s.

Tento kurz s názvem Boost Your ICT Skills – Technology for the Classrom byl určen pro učitele, kteří si chtějí zlepšit  a rozšířit  své počítačové dovednosti. V kurzu jsem se seznámila s dalšími učiteli z různých zemí. Učitelé byli  jak  ze středních odborných, tak i ze  základních škol . Celkem nás bylo v kurzu osm, takže jsme byli malá skupinka a výuka byla intenzivní. Učitelé pocházeli z Řecka, Španělska, Polska a Německa. Naše lektorka byla Indka, která svému oboru výborně rozuměla. Navíc byla velmi trpělivá a dokázala nás vždy namotivovat a pomoci v případě, že jsme si nevěděli rady.

Malta Valetta

Během kurzu jsme každý pracovali na svém projektu. Já jsem si vybrala téma Travel and Tourism a na  konci kurzu jsme každý  svůj projekt prezentovali před ostatními, kteří nám poskytli zpětnou vazbu. Kurz byl nabitý spoustou zajímavých  a užitečných informací. Naučila jsem se používat různé aplikace a webové stránky. Pro mě osobně nejzajímavější byla práce se StoryJumper, kde jsme si každý vytvořili svou vlasní knihu. Tuto aplikaci bych ráda vyzkoušela ve svých hodinách angličtiny se studenty. Dále jsem se naučila používat Canvu, WordArt,Coggle, Miro, vytvářet si svůj vlastní Kahoot a spoustu dalších. Cílem kurzu bylo osvojit si vytvářeni a používání online materiálů, mindmaps, používání WIKIs, Webquests apod.

Erasmus + Malta

Tento kurzu pro mě byl cennou zkušeností.  Osvojila jsem si spoustu nových poznatků, které mohou obohatit mou výuku anglického jazyka. Líbilo se mi, že výuka byla prakticky zaměřená a propojená s realitou a dovednosti, které jsem se naučila je možné využít ve výuce.

Během kurzu jsem měla možnost zdokonalit se v dovednostech týkající se počítačové techniky, která je v dnešní době pro výuku nesmírně důležitá. Díky mobilitě jsem také mohla s ostatními učiteli sdílet své zkušenosti  a navíc si procvičit hovorovou angličtinu a poznat velmi zajímavou kulturu Malty.

Dagmar Zdráhalová

Více snímků z akce můžete zhlédnout ve fotogalerii Zonerama.

Další novinky a informace najdete na školním webu www.spos.cz a na účtech sociálních sítí Instagram a Facebook.

Společně pomáháme. Najeli jsme 150 km!

Společně pomáháme. Najeli jsme 150 km!

Společně jsme to dokázali! Naši žáci veslovali pro Marianku a ujeli neuvěřitelných 150 km na trenažérech. Díky jejich úsilí a podpoře naší školy jsme dokázali přispět 7500 Kč na pomoc naší statečné spolužačce v boji s nemocí. Děkujeme všem za podporu a solidarity! 💪🚣‍♂️ #VeslujemeProMarianku

blank

Další novinky a informace najdete na školním webu www.spos.cz a na účtech sociálních sítí Instagram a Facebook.

Přijímací řízení v roce 2024

Aktuality k přijímacím zkouškám aneb přehled všech změn na jednom místě!  

Pozor v případě volby zaměření Trenérství volíte ŠVP Sportovní akdemie

HLAVNÍ SÍDLO ŠKOLY

náměstí T.G. Masaryka 2433

760 01 Zlín

info@spos.cz

tel.: 735 150 070

REDIZO: 600020525

IZO: 108 021 041

IČ: 25344412

PRACOVIŠTĚ KROMĚŘÍŽ

Oskol 433/3

767 01 Kroměříž

beliancinova@spos.cz

733 712 300

REDIZO: 600020525

IZO: 108 021 041

 

X